Wie zijn wij

Het ontstaan

Het koor de Eemslander Shanty’s is opgericht op 8 november 1999 op initiatief van enkele enthousiaste ex-leden van het opgeheven Eemslander Mannenkoor. De belangstelling voor een shantykoor bleek groot te zijn, want al snel na de start waren er zo’n 40 leden. Inmiddels zijn ook oud-leden van het Eemslander Mannenkoor weer terug op het oude nest. Sinds juni 2016 is de muzikale leiding in handen van André de Jong. André de Jong studeerde klassiek piano en accordeon (docerend musicus) aan het conservatorium in Groningen. Naast de Eemslander Shanty’s dirigeert hij ook andere koren, variërend van Shanty-, kerk- en klassieke koren.

Het koor zingt meerstemmig: 1e tenoren, 2e tenoren, baritons en bassen. Nummers die zich daarvoor lenen worden meerstemmig gebracht.

Het koor beschikt over een eigen groep muzikanten, bestaande uit een gitarist, een basgitarist, een drummer en drie accordeonisten. Tevens beschikt het koor over een eigen, professionele, geluidsinstallatie. Wij treden daarmee graag op bij allerlei festiviteiten en festivals.

Het koor is lid van ShantyNederland, een overkoepelende organisatie voor koren/groepen met een groot deel van Shanty, Seasongs en/of Maritim Folk in hun repertoire.

 

Hoogtepunten

Mooie gebeurtenissen waren er vele, maar het uitbrengen van de eerste cd “Altijd op koers” was wel de mooiste tot nu toe. In minder dan twee maanden werden er meer dan 1000 cd’s verkocht.Andere hoogtepunten waren o.a.:

  • diverse optredens in Duitsland (o.a. in Haselünne en Geeste)
  • festival in Brummen
  • Shanty en Seasongfestival in Emmen
  • optreden tijdens Kunst in de Kas
  • optreden bij de Drentse Wandel 4-daagse

Kortom: de Eemslander Shanty’s, een koor van enthousiaste zangers en musici!